金木 研
Eyepatch, 眼帯




















the thing starts with R
= + comment | (0)

DATE: Thursday, 30 January 2014 TIME: 00:08

assalamualaikum.

takde cuti panjang mana cuti cny ni.

Ni berlaku pagi tadi.

Aku bangun lambat pagi tadi. Entah, sebab sejuk sangat kut. Lena sampai pukul 6. Dengan mamai lagi ni aku terus menuju bilik air. 

"Alah, penuh pulak." mengeluh.

Ni lah padah bangun lambat, mesti penuh punya bilik air nak nak time macam ni. Kena pergi surau lambat lagi lah kalau macam ni. Hais

Aku tengok Aina masuk bilik air nombor 3. 

"Aina, lepas Aina eh?"
"Okay, nanti Mira kejut Kak Wa."

Oyea ada masa nak tidur balik oyea!

Sambung tidur about 15 minutes. Aku bangun nak cek Aina dah selesai mandi ke belum. Bila nak keluar je Aina dah ada depan pintu.

"Kak Wa, Kak Sarah nak mandi dulu." muka Aina berkerut.
Aik, apesal pulak dia nak mandi dulu?
"Eh, kenapa pulak? Dia dah tanda ke apa?" amboi senang-senang je ya?
"Taklah, entah dia tetiba nak mandi dulu."

Okay masa tu memang dah keluar habis dah semua perkataan carut semua. Ewah, tinggi betul mandat kau sesuka hati nak buat macamtu?

Aku terus pergi bilik air. Sampai je depan pintu, aku tengok dia tengah muka selamba buat bodoh masuk je bilik air yang aku tanda lepas Aina. Ewah... senang betul ya hidup kau?
Mujur lah masa tu Kak Irah dah siap mandi. So aku masuk je bilik air yang Kak Irah mandi tu.

Okay di sini aku mahu tekankan bahawa aku sangat benci kalau pagi pagi hari ada orang spoil mood aku.
Aku kat sini bukan nak kurang ajar ke apa, tapi yelah. aha, tak reti cane nak cakap.

Kau tahu, masih ada lagi hak-hak atas orang lain walaupun dia tu tua atau muda dari kita. Ada privacy yang kita tak boleh pecah masuk. Masih ada.

Apa besar betul mandat kau nak buat macam tu? Ikut suka kepala kau nak pintas ke nak buat bising ke nak buat apa. Ewah, best betul hidup kau ya.

Ingat, kita hidup dalam community. Bukan dunia yang kita cipta sendiri. You're still have to respect other people too.

Slogan, "yang tua dihormati, yang muda disayangi" ni slightly salah gak. Sayang je ke yang muda ni? Boleh main terjah pecah masuk inbox call logs locker yang muda?

You expected people to respect you kan, you have to respect them too.

Aku ulang, aku di sini bukan nak kurang ajar. Aku nak suarakan rasa tidak adil ni.

Ada satu hari aku tengah tensed with hw yang bertimbun on weekend, and they just buat bising and acted like I'm not even exist? Ayat paling tak boleh blah,

Suka hati aku lah aku nak buat apa

Indah doh hidup kau, best je.

Aku ulang, kita hidup dalam community. Dah cukup besar nak fikir baik buruk.

Phone bagi aku memang dan tersangat benda privacy dan haram sentuh without permission. Lebih lebih lagi yang baca inbox, tengok call logs. Cuba orang buat kat kau macam tu. ada rasa nak marah tak? Tipu ah takde. Lagi satu, main phone sampai batt low or phone mampus terus. Bukan nak charge balik? Phone aku ni telefon awam tu ke senang senang hati je kau nak main sampai mampus lepas tu biar je kat situ biar aku buat semua? Ha. Ha. Kat luar memang aku senyap buat tak endah, but it turns out like this la. Pastu nak kata aku asyik sound orang thru internet kan?

Cuba kau fikir. KALAU aku sound depan depan, apa orang kata? Bila on internet, ada orang yang alami benda sama macam aku sekaligus aku macam suarakan apa yang orang lain tak boleh spill out. Aku bukan tuju kepada specific people but kalau terasa tu, mohon sangat jangan perasan lebih.

Kau tak boleh buat macam ni. Kau nak orang hormat kau kan? Please behave macam mana kau nak orang hormat kau.

Yeah, this post sounds childish and stupid but, I meant it.




Blogger template © Elle Snyder 2013. Image via weheartit.