金木 研
Eyepatch, 眼帯




















= + comment | (0)

DATE: Thursday, 19 February 2015 TIME: 21:05

Long time no see. Assalamualaikum readers setia yang selalu stalk lepastu kecewa sebab tak hapdet hapdet.


Tercatat dalam sejarah najwa menangis seteruk teruk nya kat sekolah lepastu sambung kat dorm pastu sambung lagi dalam kereta otw balik rumah. Dan lagi sambung kat rumah sambil tengok drama.

You are leaving anyway

Not a big deal tapi fk that, rasa fell apart ya ampun hilang jiwa raga hilang semangat gitu.


Apak tak best type via phone. Fk

Okay

Satu hari masa rehat aku tak pergi kantin koop sebab physics ya ampun hw banyak hahahahahahhaha.
Dan dalam kelas masa tu ada aku, dia and some girls yang selalu gedik dengan dia. It was disturbing me sial sumpah tak tipu. Aku duk hujung sini diorang duduk hujung sana. Apa tah diorang tengah borak, then one of the girl and this girl likes him too said "awek 9a kan ". Pastu dia pun "taklag, 8a " bodo 9a tu aku, 8 tu dia perempuan ana muncul tu. Aku angkat je kepala, tengok muka gila puas hati muka hbis smirk tengok aku. Ha ha bodo berair mata aku.

Patut nye kan mu patut wat baik nge aku tapi bullshitsssss.

And the last day,

Okay sumpah sedih tak tipu. Sedih semua la and especially, him. Gila 5 tahun satu sekolah skali pun tak penah cakap borak berbual. Aku sedih dengan diri sendiri sbb bodo takut sangat nak start conversation kan.

Tbh, aku takut sangat sebab rasa insecure tu masyaAllah tinggi menggunung. Aku rasa mcm tak cukup hebat yakin nak berbual. Ha mcam tu skali.

Kelas physics.
Kawan kawan yang nak pindah request nak ena denda lari satu courtyard. Dah mcm pakat tak siapkan hw 😂 pastu tcer pun, "okay round courtyard 3 kali ". Hahahhhahahahaha semua bangun pastu stretching sikit gelak gelak. Tcer pun sengih je, faham kut.

First round lari tu semua duk gelak lagi tapi bila last round, semua dah mula nangis. Aku pun tak tahan sebak, keluar gak air mata. Sedih sangat. Tcer lak took some pictures of us running. Kitorang siap selfie sekali guna phone tcer. Semua senyum, mata berair, tahan sebak. Habis je mirul dah nangis. Aku pun nangis ahahaha memang semua nangis.

Lepastu kelas pai.
Ustazah kata ustazah belikan kek, untuk perpisahan la katanya. Semua excited happy dapat makan kek. And that cake so effing banyak gila nak mati cream icing aku makan sikit pun dah muak. Ha apa lagi kan buat dengan cream icing, peraaaaaaaaaang. Aku nangis, aku sedih sebab i failed dengan mission aku sendiri. Nangis sampai kuar suara. Lepastu ambik gambar, "oi wa jom la masuk skali "
Lap air mata, join sekali. Aku sempat trngok sekilas kat dia, he was staring at me. Aku senyum, boleh lak air mata jatuh setitik 😂

Nak ambik gambo candid yang terancang, aku terus toleh belakang. Aku tengok dia, muka habis sedih betul dia haha and he was staring at me again. Aku senyum pastu dia toleh lain. Muka sedih gila hewhew. Tapi masa aku pusing belakang, that one girl who likes him too also pusing pandang dia acah nak kenakan dia guna cream icinggg then she looked at me, terus dia pandang orang lain. Habis je bergambar, reramai serang aku sebab aku se bersih bersih nya 😂 sambung nangis lepas tu. Selfiessssa

Tak masuk kelas lepastu. Aku yakin kalau masuk kelas memang nangis tak henti. Tengok tempat dia kosong. Haiz tak tahan.

Dia minta tolong orang bagi kan duit untuk bowling ritu "bagi duit ni kat saraya "
Kenapa kau panggil aku saraya ffs. Okay aku tanya via ws harom tak reply langsung. Aku nangis lagi.

Kawan kawan cakap gi lah bergambar dgn dia, maybe boleh jumpa kat rumah nanti tapi ni last kut tengok dia kat sekolah. Aku cakap taknak sebab aku tau memang dia taknak punya. Tapi kawan kawan ni zzzz gi cakap kat dia, pegi ah bergambo dengan aku. Pastu dia cakap, okay tapi japgi dia datang balik. Harapan palsu sial, dia busy urusan.

Masuk kelas, lagi sekali. Ha dia gi kelas kemas buku. Ana pun cakap cepat lah ni last kot. Dia cakap, tunggu jap la nak kemas barang dulu. Okay aku tau dah dia memang taknak. Faham dan tahu sangat dah. Alasan bodo je semua tu. Harapan palsu. Aku punya tunggu. Aku faham ha ha ha adeh type ni pun aku nangis.

Balik sekolah, aku letak kepala atas meja, staring at his seat. Macam macam dalam kepala, tears streaming down, sesak dada aku. Semua duk cakap, wa its okay its not going to be forever wa. Ha ha i doubt that. Staring at your seat, pasni aku dah tak nampak jam biru, specs frame ada merah sikit huhuhu.

Sengaja lambat lambat takut sempat kan dia naik kelas balik sebab ada songkok, quran dgn buku kesihatan atas meja. But no. Tak nampak bayang pun.

Aku suruh ayah stop kejap, nak naik kelas. Kut ada some bye notes ke pe. Tapi harapan je. Takde langsung. Aku tulis ed sheeran; photograph lyrics kat whiteboard. Harap mu baca rasa sedih sebok nangis sekali ok. Ha ha konfem rindu sangat mu kekgi.

If anything is not going with your plan, come back here. You are always welcomed.

Whatsapp tinggal blue tick, takde reply langsung. Dah biasa tapi entah kenapa ni paling sakit blue tick aku penah dapat. Sampai hati ha ha

Rindu aku nanti okay. Hehe jumpa nanti bebila kita keluar but as kawan sekolah rendah. Yongwonhi saranghalkke. Yaksokhae.

Nae sarang, jaga diri kat tempat baru. Jangan lupa lebest, jangan lupa 4e 2. Jangan lupa aku paling penting.

First And Last





Blogger template © Elle Snyder 2013. Image via weheartit.