金木 研
Eyepatch, 眼帯




















= + comment | (0)

DATE: Saturday, 25 April 2015 TIME: 21:45

assalamualaikum.

rasa nak berpuitis sarkastik tahap menusuk tapi takut kena komen gramatis tapi tidak menarik lagi sekali. kakakakaka

muka selamat burn selepas 9 hari aktiviti kokurikulum yang mungkin terakhir untuk waktu persekolahan aku ni. perkhemahan krs kebangsaan em yea. 4 hari latihan pusat dan perkhemahan bermula hari Ahad. dan aku boleh rate 7/10 aje.

aku dah naik menyampah dengan dunia sekarang. mana nya keadilan mana nya humanity (hamboi) okay takde ah. menyampah dengan golongan yang kita hormati seperti kata kata ini, "yang tua dihormati..." kan. taktau lah tu pangkat punya tinggi tapi hanya sebab emotional mood swing yang memang wajib dalam diri tu, sanggup buat memacam sebab tak suka nya kami ni. aku nak melenting kan tak layak, yalah mana layak kalau setakat yang tua beberapa bulan pun berlagak aku nak bersuara pun diorang dah kata kurang ajar kan. akakakakaaka

mohon sedar diri lah manusia. bila aku tanya anak sepasukan, diorang bagitau dalam nada kesedihan melampau tu, "tuan tu mana suka Terengganu, memang lah dia nak buat kita kalah". claps
ha baguslah ha ha ha aku baru tau jadi hakim ni kena ikut feelings towards pasukan ni sebenarnya. banyakkan istighfar tuan, umur yang bila bila masa je malaikat maut datang tarik nyawa kan, mohon sedar lah. huhuhu

tapi alhamdulillah. hubungan dengan anak anak negeri lain sangat umphhh! seronok betul peringkat kebangsaan ni. huhu fes and last leh gi kebangsaan ni huhuhu. seronok :-)

dan berlaku lagi satu situasi yang aku hairan pahal aku yang kena.

malam last. aku tak pasti lah malam last ni digunakan untuk kupon boleh lepak dengan dak laki. yalah satu pasukan. dan aku syak ada yang tak faham apa maksud aku sebenarnya. yalah orang ramai, yalah public tapi tu bukan kupon untuk kau nak terkinja-kinja dengan dak laki. malam last kateko. agak ah woi, ikhtilat kena jaga. tu je aku pun tak cukup ilmu benda ceni tapi aku tau batas pergaulan. apa kata orang kalau nampak kan? setakat aku yang satu pasukan ni dah cakap memacam, apa pulak kata tuan tuan puan puan pegawai pegawai yang lalu lalang kat situ, tengok kita tak jaga pergaulan? ha faham tak ni.

dan kau kata kalau nak tegur kau, tegur kawan kawan aku dulu?
ha jap gelak. apa aku buat sampai nak kena tegur kawan kawan dulu ni sebenarnya? haha jap gelak. sukahati lah kak, malas dah nak cakap apa.

buang masa, buang tenaga otot aku je tapi hati tu gelap takleh terima apa aku cakap. banyak istighfar ah cikak. :-)

dan

kau kena tahu dunia ni ada permainan dia. kau rasa kau dah cukup licik sorokkan tapi dunia ni macam ada generator yang menyerlahkan kebodohan kau tu. cakap dan buat keputusan tu guna kepala sikit cikak. kau ingat orang bawah ni takde hak ke pe. fikir lah cikak, kau hidup dalam komuniti, bukan hidup sensorang. pinjam buat tayangan ha ha. sedar diri. kau tu ciput je, secebis. halus dan diskrit, dak sana tak perasan kewujudan kau pun. jangan guna hak orang untuk serlahkan diri kau eh, buat malu je cikak.

nak bagitau satu perkara.

kau dah macam jadi bahan lawak je. haha

dunia ni licik cikak, kau nak masuk minda orang pastu nak jadikan satu war dalam tu. silap cikak, kau silap. kau kena sedar yang kau berdepan dengan anak anak yang selalu dijadikan bahan lepas amarah. anak anak yang pendam dalam, dan akan satu hari nanti semua tu meletus membuatkan kau sendiri terdiam, kelu. nak kami sedarkan kau ke? ha boleh.

sudah lah cikak, buka mata luas luas, sedar yang kau hidup dalam dunia realiti, bukan fairytale yang direka untuk joy anak kecil. ni bukan fairytale cikak.


everyone will taste the winning and soon, the winning will choose us.


Blogger template © Elle Snyder 2013. Image via weheartit.