金木 研
Eyepatch, 眼帯




















ramadhan
= + comment | (0)

DATE: Friday, 19 June 2015 TIME: 23:41

Assalamualaikum.

Ramadhan tiba, Ramadhan tiba, Ramadhan tiba! Marhaban ya Ramadhan ~

Result mid year okay lah kut, takde lah teruk sangat kan. Tapi ada lah menangis sikit sebab kecewa bakhang takyah cakap. Tensed lah duduk kelas depan ni, haduh. Semua orang result cantek torboek punya. Bila cerita luahkan kat orang, diorang cakap aku tak bersyukur. Sedih tak sedih orang cakap macamtu kat kita kan. Aku taknak orang faham aku, aku nak orang dengar cerita aku je. Takyah bagi reaction pun takpe. Pedih tahu, sakit simpan pendam dalam hati. Pendam, aku je yang tahu.

Paling tak kena tahun ni bila aku ada classmate yang macam zz (try hard taknak cuss!) . Kau tahu, dia ni macam takde sape selain dia dalam dunia. Ni baru real definition tak bersyukur. Dah dapat boek punya tau. Aku ni yang dapat mark macam hape, aku pun mengeluh lah kan. Lalu datanglah suara dari arah yang aku paling taknak berpaling kat arah sana "alah lek ah aku pun teruk gak. dapat B je" wah ni drama hebat, drama aku menahan sabar paling dalam, dalam hati kadang kadang ni rapuh gak. Certain subject aku dapat D, E C tahu. Dan dia boleh cakap, "B je". Wah ni memang mencabar kesabaran aku. 

Aku tunjuk tough kat luar tapi sebenarnya rapuh betul yang dalam ni. Tertoreh sikit pun dah keluar darah, bukan sikit yang keluar. Banyak. Macam dah ada hemophilia. Ambil banyak masa, lama tahu nak tunggu wound tu fully healed. Lepastu, bukan satu torehan je, banyak pulak tu. Ha dah boleh bayang kan cemana rasa. Paling tak suka kalau musim exam ni, serious. Suka sangat mengungkit, sampai buat orang rasa down tahap paling dalam. 

Bila nak sedar, kau memang bukan buat orang semakin tenang malah semakin jadi gila pusing pening sakit hati. 

tak pandai nak bermadah pujangga buat bina ayat deep.

semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna rakan rakan. 


Blogger template © Elle Snyder 2013. Image via weheartit.