金木 研
Eyepatch, 眼帯




















lil me
= + comment | (0)

DATE: Wednesday, 21 December 2016 TIME: 21:56

lama tak type panjang panjang kat sini!

tau tak paling tak best bila kawan tanya kenapa kita ni lebih tunjukkan kasih sayang kat pasangan instead of friends?

It is because, the pain you feel because of friends are more severe than your lover.

So, aku ni tak kesah sakit hati ke sedih ke kecewa ke sebab pasangan (corny nya wtf). Tapi yang buat aku kesah dekat orang lain ni bila kawan tikam belakang. Aku taktau la phrase tikam belakang ni generally guna macam mana but for me, kalau kawan tu point out our weakness in public, tu tikam belakang bagi aku.

As friends, bukan ke kita patutnya hide weakness kawan kita, hold them in, deep inside. And to let them out, talk to them, only with them. Tak perlu kot nak teriak kat public (social webs, ofc). Apa makna kawan kalau negative side kawan pun kau boleh tak tentu arah sebab tak tahan sangat then let out kat public?

Bagi aku, tu bukan friends' actions.

Let me tell you how desperate I am, on getting compliments and attentions.

Weh siapa je tak suka kena puji? Hello? Angkat tangan siapa tak suka dapat attentions and compliments! ;p

Lumrah perempuan kot, suka kena puji, suka dapat perhatian.

Perhatian kat sini bukannya fame okay. Perhatian macam, nak ada orang boleh dengar aku melalut, kutuk kutuk orang loljk.

Kalau aku cerita apa jadi kat aku takut ada orang terasa lak so aku simpan sorang je lah kan. Mungkin dia nampak benda ni kecik je sebab lepas dia cakap tu aku terus cuss kat dia in serious tone lah of course and dia was like

"ALAH LEK LAH KAU KALUT ASAL. AKU GURAU JE KOT"

Okay let me tell you, how far is gurau to me.

Aku taktau la IQ aku yang tinggi ke atau memang bakat aku, aku boleh tau kot apa kau cakap tu serious ke tak, gurau ke tak, kita bukan kenal 1 jam je. I know you too well. Tak dinafikan la busuk hati kita ni sama je bau dia, tapi pernah ke aku buat macam tu kat kau? Fight me. Tell me. Do I ever point out your weaknesses, your bad behaviour in public? You crossed the line lah, kawan. And because of that, I dengan rela hati, stop showing you all I ever did. Aku rasa semua tu sia sia.

Orang cakap tak ikhlas kalau kita buat baik kat orang, kita harapkan dia buat baik kat kita pulak. Buat baik dengan kawan mesti kau harapkan benda sama kan? Contoh paling jelas kita boleh tengok, simpan rahsia. Bila kita simpan elok, cantik rahsia orang, mesti kita nak dia simpan rahsia kita elok jugak kan? Angkat tangan siapa tak rasa gitu! Eleh tipu lah.

Mungkin sebab aku banyak kali dah rasa macam ni when it comes to friendssssssssssss.

Aku rasa serik kot buat baik (birthdays, sharing food, kenalkan kat parents, ajak balik rumah and stuffs what friends do)

Aku takut nanti aku rugi, lepas aku buat semua tu, dia tikam belakang.

So aku ambik jalan selamat, layan semua orang sama je.

:)


Blogger template © Elle Snyder 2013. Image via weheartit.